Biografi/Diskografi

Vad gör han egentligen för något? 

Svedberg02.jpg

Foto: Charlotta Bäckström

Johan Svedberg
Kort version; Johan Svedberg är trebarnspappan som skriver och framför visrock på blekingska. Det har han gjort i över femton år. Han har spelat på allt från förskolor till mc-klubbar, från klubbar och krogar till lador och byahus. Från gatan i Ronneby till Mosebacke i Stockholm till Holmön i Umeå. Han har skrivit sånger till barnteater, vuxenrevy, sjungande kollegor och inte minst sig själv. Ni förstår, anslaget är brett​
 
Johan har släppt tre fullängdsskivor och demos dessförinnan, se bilder nedan. Och i juni 2018 en EP med fem spår. Detta har lett till spelningar runt om i landet och till möten med en hel del kända och okända människor. Han har t.ex. delat scen med Jack Vreeswijk, Stefan Sundström, Caj Karlsson och till och med Lill-Babs! Men nog med skryt nu.
Johan håller även föreläsningar och workshops om hur man tar sig fram som nybörjare i den tuffa musikbranschen (han är utbildad gymnasielärare också), positivt tänkande och lättnaden av att all press är på en själv. 
Som om inte detta vore nog har han allt som oftast ett finger med i en hel del kulturevenemang som anordnas i Blekinge (och ibland även utsocknes). Han arrangerar alltså även events, festivaler, spelningar och allt möjligt annat åt andra kulturarbetare. Ett citat från en kollega förklarar saken:
"Johan Svedberg - mannen som får saker att hända". 
Johan bor i hjältarnas och hjältinnornas län Blekinge, i själva hjärtat av Sveriges trädgård - Ronneby. Han har tre barn, två bilar och en fru. Undrar du mera? Fråga över en kaffe när du bokar honom. 
Johan Svedberg Taklucka.png

Singel #4 2020

- Taklucka

Mer_än_jag_önskade1.jpg

Singel #2 2020

- Mer än jag önskade

Bråttom.png

Singel #3 2020

- Bråttom

Det_ser_rätt_bra_ut_-_omslag.png

Singel #1 2020

- Det ser rätt bra ut

Nya singlarna

De senaste produktionen är singlar. Den första heter Det ser rätt bra ut . Den här låten var egentligen ett experiment från Johans sida. Men vi tyckte den blev så pass bra att även allmänheten kunde få höra den. Så här är den, håll till godo.

 

Andra singeln heter Mer än jag önskade och är en kärlekssång. Båda två är inspelade i Johan Hardings studio. Harding spelar också diverse instrument på inspelningen. Han är fantastisk helt enkelt. 

Tredje singeln heter Bråttom och finns i två versioner, en akustisk och en elektrisk. Vi kunder helt enkelt inte bestämma oss för vilken vi gillade bäst. Så klart är det Harding som spelar och spelar in.

Fjärde singeln, Taklucka, är egentligen en gammal låt som vi inte riktigt har fått till. Men nu, nu fick vi till den! Återigen Harding. Vilken hjälte!

IMG_4041 (2).jpg
Skivorna då?

Nedan finner du kort information om det Johan släppt tidigare. Vill du handla en skiva eller tolv? Gå in under fliken kontakt och bokning och släng iväg ett mail. Eller lyssna på Spotify eller iTunes. Eller kom och lyssna live, det är allra bäst. Välkommen.  

EP:n Skärmtider

Senaste fysiska släppet innehåller fem spår. Inspelad i skogarna utanför Johannishus hos studiomästaren Johan Harding. Bandet på skivan består av Henrik Ström-piano/Stefan Nordmark-elgitarr/Göran "Ögat" Mattisson-bas/Jörgen Landehag-trummor och percussion/Annika Mischke-cello/Cajsa Bökman - kör.

Låten Värna om varandra tog sig också till Blekinge-final i P4 Nästa 2018. Lyssna antingen här på sidan eller på Spotify. Nämn det gärna för era vänner också. 

Nojjvisor omslag.jpg

Live från hjärtat i Sveriges trädgård (2010)

Inspelad live på dåvarande Jekyll & Hyde i Ronneby av Per "Svannte" Sennerhall.

Mixning och mastring Olof Jennfors. Musikanter; Olof Jennfors och Johan själv. 

 

Nojjvisor (2007)

Spelades in i Studio Stian i Listerby (som senare brann ner) av Per-Åke "Burra" Olsson som även mixade och mastrade.

Musikanter den gången; Per-Åke "Burra" Olsson (som också spelade in det hela), Per "Svannte" Sennerhall, Fredrik Forsell, Olof Jennfors, Sandra Siilakka, Hanna Horn af Rantzien, David Boulliant och Kenneth Svensson. 

 

I Knatterdalen (2006)

Inspelad och mixad i NLP studio i Nybro av Per Johansson m.fl. 

Musikanter; Olof Jennfors, John Säbom, Tobias Nilsson, Simon Weidenberg, Patric Gliveson, Malin Håkansson och Mirjam Ekespång. Live lirade en hel del människor utöver dessa.